Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hård stad

Det finns gator där ingen ramlar
Krypande skräck fyller ögonen på människorna i städerna med sådana gator
Jag kanske bor i en sådan stad
Kanske du också
Människorna står som dominobrickor
med för långt avstånd mellan varandra
För alltid orörda
som i glasmontrar på muséum
besökta av ingen
Stelheten har vunnit över evigheten i gator utan namn, ålder och triumfer

Raka smala gator
som sticker kniven i varenda djävel som vinglar till
Utsuddade medelklassnerver
mollvindar susar inuti
mollvindar och trehundratusen kilmoteter järnväg
och aldrig någonsin falla
Kniven strax under asfaltshuden ligger där och bara väntar
Fallet är inget alternativ
Den leende grisen på julbordet är en illusion lättköpt på Panduro Hobby

Det finns verkligen gator där ingen ramlar
Smaka på evigheten
den stelnar till i din mun
precis som allt annat
på gator
i städer
där ingen djävel
någonsin
ramlar




Fri vers av Vildljus
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-03-18 18:34



Bookmark and Share


  Anders Perols
Gillar. Väl skrivet
2010-03-18

  Larz Gustafsson VIP
"Hård stad" av Vildljus.
Jag menar, bara DET är ju poesi i sig!
Och dikten som sådan: Lysande!
Det är precis så där det är!
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Vildljus