Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lurslinga

 

i mitt tysta hemliga liv
i denna stund vajar träd med utslaget hår
ringlande med markers höjder dalar slätter
kroppar röres följande
i fingrar ljuder skallror
böneskallror ljuder vårvaknan
vindar lindar silverne band gyllenband om


från boplats tak  andas vitglödgade ark 
seglar ut över kant
droppar blir fler och fler
vandrar in i varande varandra
glaklarsradband


boplatsen är en grotta jag står i en grotta
blickar ut ser vattenfalls skönhet
eller kanske står jag i en vattenkupol
skallror ljuder vårvaknan


i mitt tysta hemliga liv
faller i skymning vattenmantel över kropp
jag längtar så brinnande till dig älskade
mantel är dina fingrar
så följandevarma
min hud smälter
smälter
öppnar brösts trädgård
jag vill älska med dig in i gryning
hett passionerat
uppleva
uppleva dina ögonpenslar måla
måla fyllda livlandskap 
älskade låt oss flyga hav eld stjärnvindar
jordeströmman vida över


i ödmjukhet böjer jag
mitt inres sfärers kronblad runt gåva
så vacker
så vacker


älskade vem är du
du är skapandekonst


jag tar ett steg bakåt
andas in doften
ser målningen vila i stafflis händer


stiger in




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-18 20:17



Bookmark and Share


  Ishtar
Där är du igen, med ditt glödgade järn. Skallrtande fingar. Sammanfallande droppar. Boplatser. Hemliga liv.

Jag kan uppleva att jag inte bara lever ett hemligt liv, utan är ett hemligt liv. Det tror jag att du också upplever.

Och - i näst sista strofen:

älskade vem är du
du är skapandekonst

Jo. Frågan är om inte, menar jag, denna skapandekonst är ursprunget till allt och är i allt. I dig och mig exermpelvis.

TACK!
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser