Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bilden visar att än ligger snön djup, men våren är på väg


VÅR

Utanför mitt fönster ligger snön djup
skatorna flyger fram och tillbaka i den
stora tallen, som finns på andra sidan
vägen

Jag öppnar min altandörr, går ut, känner
doften av vår och jord, ett stilla vårregn
faller mot marken, jag kan nästan se hur
snön försvinner

Fåglarnas vårsånger ljuder över nejden
trots regnet som faller njuter jag av dagen
i morgon är det vårdagjämning, det blir
allt ljusare för varje dag

Kan jag annat än njuta, ta till mig fåglarnas
sånger, skatorna som bygger på sitt bo, idag
känner jag glädje och harmoni, trots värken
som inte vill sig

Våren är här, snart dyker den första tussilagon
upp i dikeskanten, fika på altanen, gräva i rabatten
så och plantera, en underbar tid ligger framför oss



anits 19 mars 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-19 12:06



Bookmark and Share


  Maria T
Våren är här med
snösmältning som
sipprar in i min källare.
Nu blir det till att gräva
2010-03-20

  aol
så fint du skriftar,
2010-03-20

    Ken Cassel
Tjusigt Stina!!

kramar!

Ken
2010-03-19

  Eva Helene VIP
Fint om vårens förhoppningar!
Det var väldigt länge sen jag njöt av regn, men idag föll ett stilla vårregn när jag var ute och det var riktigt härligt.
2010-03-19

  Larz Gustafsson VIP
En förväntans och hoppets tid.
2010-03-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP