Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Räv bakom örat - när koden heter ungdom.


Räv bakom örat

I kön framför bankautomaten
ett tiotal kroppar på rad
hörs en hotfull mansröst med vresig stämma:
- Kärringjävel, se till att få tummarna loss
jag har brått!

Med fumliga fingrar tar hon fram sitt kort
- nu måste hon minnas koden
men gumman har för länge sedan glömt bort
att koden till rätt att ta plats i kön
heter ungdom

Nåväl - hon har ju sin slitna pälsboa kvar
en raggig och ful med malkuledoft
vrider kokett på nacken och ger ett kommando
- Mickel! Bit av honom näsan!

Ett leende förenar åtta kroppar på rad
man tänker unisont: så vill jag också
åldras en dag
- med en räv bakom örat




Fri vers av Ingrid Ottosson Losell
Läst 1455 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-20 15:12



Bookmark and Share


  Bizon
Suverän replik - det är en konst att komma på det man borde säga då det sagt ska bli och inte långt efter man med svansen mellan benen svarslöst lomat iväg - tänk vad många dräpande kommentarer som tänkts i efterhand. Men kanske ger det en god träning som så småningom kommer att få busar och drumlar att huka sej.
2010-04-11

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket härligt skrivet. =) Det föder ett leende från öra till öra. =)
2010-04-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så det går
för den, som
slår den till-
baka får...
2010-04-01

  Aisha VIP
...fantastisk...gillar!!
2010-03-25

  thyra
Härligt skrivit, och underbar kommentar :)

Dina teckningar är bedårande!
2010-03-20

  Anna*
Härlig! Gillar!
2010-03-20

    ej medlem längre
ha ha, vad skön svarpåtalkommentar av tanten :-)
2010-03-20

  Larz Gustafsson VIP
En del har en hel farm.
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Ottosson Losell
Ingrid Ottosson Losell