Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dum och ful och sårad tuggar hon sin trubbiga penna


Hon tuggar sin trubbiga penna

Pinsam, missförstådd, dum och ful,
med rinnande tårar av hjärteblod
och inåtvänt öra mot orden
som skurtit sig djupt in i själen

Sörjer över domen:
- du har ingen talan
- du saknar formen
- du har ingen rätt till arenan

- ge dej iväg
- du borde dränkas i närmaste flod
sa pojken - fast med andra ord

Hon har hans bild på datorns skrivbord
som en smutsfläck mitt på skärmen
- nu sitter han där så länge hon vill
- nu är det hon som har kollen

Med Photoshops verktyg
förvandlas hans stöddiga fejs
till en obestämd röra av ettor och nollor

Sen, med pilen i ögat han dras
mot ett bättre passande plejs:
en papperskorg nere i högra hörnet

- bara ett klick så plånas han ut
till ljudet av flickans befriande lyckliga skratt




Fri vers av Ingrid Ottosson Losell
Läst 399 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-23 18:15



Bookmark and Share


  Bizon
En klen tröst för en utomstående kan tyckas
men för flickan betydde det säkert
att med övervinnelsens seger
åter kunna ta ta världen i famn
2010-04-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Gott att höra
så skall man
absolut göra
med en som
så en kan
störa bara
att honom
förgöra!
2010-03-30

  Larz Gustafsson VIP
Dikten kan omöjligen handla om dig.
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Ottosson Losell
Ingrid Ottosson Losell