Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

delablick

 

känner du då hela huset genom att knacka på dörren


min innersta dröm kan jag aldrig skriva
verkningarna av den kan jag söka förmedla
det kan tyckas vara fantasterier eller enkelt uttryckt påhitt

det skrivna

av
en alltför fantiserande själ
en verklighetsfrånvaro
verklighetsfrånvänd

frånvänd
frånvänd tillvaron
verkligheten

från vänd tillvaro
verklighet

är den så
den tillvaro min vandring är i

den är inte verklighetsflykt
snarare radikalt i, påfallande i ty den är aldrig utanför

även om
det vid en yttre anblick eller påseende kan tyckas så

känner du då hela huset genom att knacka på dörren

eller är det
den bild du har gjort
vilken du tar med dig

gav du knackningen de stunder av andning
den - stunden
behövde
hade inre behov av

gav du påseendet tillåtelse att fråga vidare in
fick den – blicken -  tillåtelse
gav du anblicken den tillåtelsen

påseendet
är det att ställa sig på
tala över huvudet
ställa sig på det väsen det liv vilket står inför dig

du lyfte handen, den högra troligen samt
knackade

eller
hur var det

bar du ett inre behov till möte eller var det ett seende på

ledde dina steg dig till ett möte med
inte med
genom din påseendeblick

ledde dina steg dig till ett möte med
med genom med
släppande
fri

anblicken
anblicken, en ann blick möter mina ögon, var detta din tanke

eller var det
vi möter varandras ögon
vi delar blick

min innersta dröm skall jag

aldrig skriva

om det ej är
vi möter varandras ögon
vi delar blick

detta är jämbördighetsvandring
den vandringen är
vi delar blick

i

upplevandeljus




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-22 11:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser