Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sommardikt för ganska längesen, har även blivit publicerad i Skrivlustan Nr 2, 1997


Kärleken till det jordiska


Sommaren slår sakta ut
blommor öppnar lyckliga sina knoppar
bladen får än en gång njuta av solen

Vindens fläkt för med sig dofter
dofter av en ändlös sommar
dofter av frihet och bekymmerslöshet
Fåglarna hyllar än en gång naturens krafter

Naturen öppnar sakta sin skönhet
himlens ändlöshet
ängens alla blommor
som färgklickar i det gröna
Än en gång får vi se den skygga fjärilen
uppvakta den blyga violen
Än en gång smeker vindens lätta hand strandens dyningar
havet glittrar likt kristaller

Kärlek är mycket mer än vi vet
kärlek är vördnad för naturen
Respekten för fjärilen
glädjen över svalornas halsbrytande flykter
kärlek är vördnad för allt levande
Att känna sin litenhet under himlens kupa
Att förstå att vi är en del av ett under
Ett mirakel som lärkan hyllar
och vinden talar

Kärleken till det jordiska




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-21 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten