Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fyra

 

Fyra vägar

så är de alla fyra
i ditt hjärta

vår sommar höst vinter
spegel
spegel
speglan
speglande

detta spegelglas
brister ej

Eurus – Sefyr
Östan västan våren - hösten
Notus - Borea Ohion
Sunnan nordan sommar vinter
se deras vackra namngivning


i vindarnas tempel
är ni nu

du upplever
djupt
djupnande

deras nära liv
aldrig utanför
alltid i

alltid med

se hur vackert de lindar sig om
varande varandra
blomstrande
girlanger
vita

de bär stavar i sina händer
trär orden på
gräsets strå

vandrar vida
vandrar nära
i allt
över allt

är orden
alla skapade liv är orden

de trär dem på band
andas dem in i templets salar

så lindas de upp
och
orden förs vidare

vidare vida med vindar fyra

in i öster väster nord och syd
Eurus Sefyr Borea Orea Notus är deras namn

vindarnas tempel
så underbart vackert är detta tempel

dess väggar
består icke av väggar

är osynlighets
synlighetsrum

är rum är icke rum
är andande andning

så underbart vackert är detta tempel
snidade vita pelare
tvinnade grenar

blomstrande girlanger
girlanger

så underbart vackert är detta tempel
det är av två bågar

valvbågar ej för att skjuta pilar

bågar
valv

bugande förenande
är fyra vägar fästade i jordehänder


däri mötas
all andnings andning

däri väva de fyra
gemensam andedräkt

i vindarnas tempel avkläder jag mig
möter morgonregnen

vänder mitt ansikte till

i tacksamhet upplever jag
ögons sköljan
åter synes vägen klar


ur jordehänder synes blomstrande girlanger
i växande lindas de runt
fyra vägars
bugande
kupol




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-22 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser