Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven om Gnisvärds fiskeläge på Gotland, närheten a Tofta.


Gnisvärds hamn



Du min eviga vän, alltid fanns du där för mig
Med dina båtar som trivsamt brummade in i din vänliga famn
Dina sjöfåglar, deras sång fri och sorgsen
Vinden…vinden som piskade dina vågor i storm
Som smekte båtarnas skrov i skymning

Sjöbodarna har en sägen att berätta
Om man tar sig tid
Hörs viskningar tysta och hemlighetsfulla
Mot måne och stjärnor
De står där som påminnelse om svunna tider

Gnisvärd ditt kapell står stolt och väderbitet
Trotsande vind och våg
En tröst för långväga fiskare, en famn för den oroliga själen
Din frid är säregen och tidlös

Det vilar en stämning över dig som inger känsla av evigheten
Tiden slutar aldrig nöta ner det gamla
Vinden slutar aldrig piska stranden i storm,
Eller smeka båtars skrov i ljuv sommarnatt
Vågorna slutar aldrig slå mot strandkanten
Slipa ner stenar till lena ytor , så mjuka mot kinden
Tiden har inte påverkat dig
Än står du välkomnande och stolt
Varje gång jag kommer, och det gör mig så glad

Gnisvärd mitt hjärta
Du finns alltid där för mig
Hoppas du aldrig förändras




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-23 17:51



Bookmark and Share


  Erik L
Väldigt roligt att läsa någon som skriver så fint om Gotland, sommargotlänning som jag är sedan barnsben. Denna text fick mig att tänka på mitt "eget" fiskeläger i Brissund.
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten