Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så sjunker allt in

 

vinterns stjärnvandringar
sjunker in i jordar 

vinteräng
vandrar in i sommaräng

allt detta sker för
till blomning

spröda skira
stiga de ur bäddar
blygt möter de din blick

hälsar de dina händer
dina steg
allt det vilket är du
de begär intet av dig
ty de veta ej vad begär är

de har behov av dina ögon

så stanna i dem för ett ögonblick

vårmarker andas fukt
upplev markernas
sviktande
mjuka gungning

bli markers stegfinnan
svara
följ
med

marker dricker kristallströmmar
skapande skönjans leendeljus

så jag längtar till samtalen vid lägereldar där ordsvallans falskorden brinner renas
där mildstämmor ljudande smeker hud
diamanter stiger upp ur kol prismaregn faller ned över in
med tröttmantel runt axlar
vad annat är att göra i denna natt
då ljuden har tystnat in i tystnande av störljuden
vad annat är att göra i denna natt
av denna längtan
upplever tröttnaden på denna människoskrud
ber färger om närhet
vida från nära ljuda hornet snäckan luren didgeroon
hela mitt inre vibrerar 
för en stund är min enda önskan att behålla vibrationen inom
inte för alltid, för en stund av upplevande. lägger händerna över huvudet
och minsann det bliver kvar det kittlar vibrerar
är livfyllan
så bugar jag mig inför
lyfter händer släpper
hornet snäckan luren didgeroon fria
högt upp på berget synes han vindblåsaren le


så jag längtar till samtalen vid lägereldar
leendeljusa ansikten
ber färgerna till närhet
knäpper av mig skrud
vind sköljer in genom fönster
bär mig in i skogs trädsalar
kroppslöst
färgmantlad springer
spole av tråd

skyttel med spole av tråd dansar mellan stammar
stammar är varpen av lin
blå skirblommor
ler bruna skallror
ljuder
frökraft

spole av tusende färger dansar
väven rinner in i nattlig hamn
uppfyller ögons rand
gryningsfolken bär
gyllene
band

så sjunker
allt in

vinterns stjärnvandringar
sjunker in i jordar 

vinteräng
vandrar in i sommaräng

allt detta sker för
till blomning




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 195 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-26 00:35



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Så fint om blommornas och växternas finaste gåva till oss.

"allt detta sker för
till blomning



spröda skira
stiga de ur bäddar
blygt möter de din blick



hälsar de dina händer
dina steg
allt det vilket är du
de begär intet av dig
ty de veta ej vad begär är"
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser