Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven med tanke på jobbsökande och socialstöd, och hopplösheten det bringar med sig...vår verklighet just nu.


Varje platsannons dödar...

Vid varje platsannons,
varje arbetsansökan
varje socansökan
så känns det som om jag dör
dör en liten del till
Alla nej, alla hårda ord
kalla blickar
alla dessa pärmar med människoliv
nerskrivna, arkiverade, bortglömda
Alla slag, hårda ord, alla splittrade liv
går de att göra något åt?
Just nu känns det inte så
och någonstans där i högen,
där bland alla pärmar
finns vårt liv, vårt äktenskap, vår ekonomi
våra brister hålls fram, våra framgångar glöms
Tur att vi har varandra mot detta svåra
Som Frodo och Sam hade varandra i Mordors mörka land
Ta min hand, min älskling
annars härdar vi inte ut




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-26 17:44



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Bra skrivet av dig och det är en styrka.
2010-03-26

  En strimma av guld
En stark berättelse/dikt som behöver komma fram och läsas. Samhället idag är en hård tillvaro där elitmänniskor kontra de övriga delas i klyftor. Att många av oss ändå har en bra erfarenhet, kunskap om livet och medmänsklighet väger inte in i någon CV eller tas med önskemålet. Att genom livet testas gör att många blir starka och kan ge mycket utifrån sig själv och som är värdefullt.
Vi behöver själva orka se till denna förmåga och framhålla det. Vi får börja med oss själva att stolt tala om detta vad vi har att ge efter våra förutsättningar.
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten