Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Brissling är namnet på den sill som ligger i sardinburken. Texten ska framföras tillsammans med en sardinburk med kunglig etikett.


Herr Brissling i Sardinburken

Herr Brissling och hans stim har det svårt
att bli inkapslad av SillABkrim det är hårt
Herr Brissling här inne har nästan glömt
men där ute till havs hade det varit hiskligt strömt

Hela stimmet hade trivts som fisk i vatten - bra
men det var längesen
Nu ligger de på ryggfena i tomatröra var eviga-da´
I små små fängelsen
Inlagda sardiner ilag med kunglig etikett
på SillABkrim ligger de knöade trångt och tätt

Vad som en gång hade hänt?
Ja, det har sillarna redan bekänt
Simsällskapet hade inte varit det rätta
men det var nästan förträngt
sillarnas liv var ju före detta
här inne tror de att de drömt
men som sagt
det hade varit hiskligt strömt
och då hade de mist all sin kontroll
och simmat åt ett helt galet håll
där hade de träffat på en ål
och så raka vägen in i en trål
men det är i de lugnaste vatten
som de största skurkarna simmar
märker ni att det rimmar?
Men det är ingen som har tid att lyssna
på en ynka sardin i burk
behandlad som den värsta tjuvfisken

Vem är det som egentligen är skurk?
Herr Brissling tycker att det är alldeles för lågt till tak
och de flesta värderingar är inte alls i hans smak

På SillABkrim förs det under sträng kontroll
ett kontinuerligt löpande protokoll
Det är olika skattesatser med sås
Beroende på hur stora fångarna är
men ute på öppna hav...kringgås..oftast..sånt där
som här..tjuvfisken har förökat sig
det finns fullt trålande....inget garn
för nån hederlig skattefångst
men....rom det gälar...långa
öppnad...på rutten...och sur
stinka...finka....fiskafänge
Lut.

Som ni ser är det kungliga protokollets långa näsa
ganska meningslöst att läsa
men var nu snäll och ägna en tanke åt Herr Brissling
för ett är säkert, han har nästan tappat lusten
och om ni öppnar sådana här burkar
öppna dom då vid havskusten.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Akke
Läst 286 gånger
Publicerad 2010-04-27 08:44



Bookmark and Share


    prima donna
haha, suttit och lekt med maten? Föredrar sura strömmingar och de burkarna öppnas med fördel ute vid havet :) Kul poetat och rimmat!
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Akke
Akke