Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stockholm sommaren 2010


Blå Himmel Blues II

Högt över regeringskansliet
kretsar en stor fågel mot ett vitt moln
den svävar lätt och obesvärat
lutar vingarna snett
och styr i soldisig bris

En säpoman i mörk kostym
tittar bort från den parkerade bilen
en bildörr öppnas
egendomliga människor

Tittar upp igen
maktens centrum är ett ingenting
mot denna rymd
denna oändliga himmel utan centrum
där ingen gör anspråk på sin del
där ingen försöker sälja luften vi andas









Fri vers av Akke
Läst 331 gånger
Publicerad 2011-11-30 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Akke
Akke