Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

har du en gång

 

lyckligfria flyger orden
vingar
vackra

i doft av sommarhänders
jordars fyllnad

en gång levde jordgubbar i trädgården
söta röda höljda i grön bladskugga solgivande

ett nät
ett behållanät lades över

nätet glittrade skimrade lovade
lovande

av dem glömdes livens liv

liten fågels bröst fylldes
röddoftande sötma
fågel upplevde jordgubbsdansen
för visst var det så att jordgubbsbarnen sökte sig ur grönkjolarna
oh så mycket fint det fanns att andas dofta se
den lilla fågeln kvittrade glädje
får jag vara med
får jag vara med
hörde inte varningsviskan fastnade i nätet

fågel 
vackervinge

lyckligfria flyger orden

tror du
fågeln är utanför dig

varför

stänger du fågeln ute

kupa handen
handen din

stå helt stilla
möt fågeln öppnad 

har du en gång hållit en fågel i handen
handen din

känt hjärtat picka
picka
glädje rädsla
rädsla glädje

så öppna dina händer
släpp ditt hjärta fritt

har du hållit en fågel i din hand
upplevt hjärtat picka fjärilsljus

du släppte in dess förväntansglädje
upplevde du kroppens
darran

lyckligfria flyger orden

tror du
fågeln är utanför dig

jag frågar dig
håller du om mig då mina steg brister




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 184 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-28 15:24



Bookmark and Share


  aol
givetvis vännen
2010-03-28

    Bo Bjelvehammar
självklart
2010-03-28

  Michaela Dutius
En dikt som jag gillar skarpt i sin helhet- men de sista två raderna kommer att stanna länge....länge
2010-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser