Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till havet... ( en dröm )





Jag befinner mej i drömmen i USA... någonstans vid havet,
eller en bit ifrån. Jag känner havsdoften, & är så glad över
att få komma dit & slänga mej i de friska böljorna.
Men mellan mej & vägen till oceanen ligger en gigantiskt
stor skola, kanske ett universitet, som jag måste gå runt.
Upptäcker dock att det inte tycks finnas någon ände på
denna skola, så jag försöker genom igenom den.
Snurrar inne i den väldiga huskroppen bland folk, & kan
inte hitta en väg ut på andra sidan, & känner hur jag blir
tröttare & tröttare, stel i kroppen av sorg & frustration.

Kan till slut bara hanka mej fram inne i labyrinten av
korridorer & rum, trappor & virrvarr, & en del mänskor
bara anmärker på min konstiga stela gång, konstaterande,
utan att försöka hjälpa mej. Jag bara irrar vidare utan
att fråga någon om hjälp. Vill skrika, men kan inte. 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-28 21:43



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Jäkligt tuff skola att ta sig igenom för att kunna låta sig omfamnas av de djupa känslornas hav! Det är lätt att bli borttrasslad av allt som kommer i ens väg. Det där med att be någon om hjälp vore kanske inte så dumt...? Kram! A
2010-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP