Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mors dämpande tankar.

 

Han sexton, hon åtta, han barnvakt, han tänder;

då buskaget lockar, hans tvingande händer,

hon ögonen slöt, känner stöt.

Han skrämmer, hon tystnar. Han njöt.

 

Mor lyssnar, mor känner, mor misstror, mor glömmer;

mors dämpande tankar, hans lovande drömmer,

mors käraste son döljer dåd.

Mors dotter stum, hon tigger nåd.

 

© tk.

      




Bunden vers (Annat versmått) av thyra
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-01 00:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Men herregud så hemskt! Men det är ju det här vi matas med i media och tack och lov för att sånt dagas.
Fruktansvärd dikt men ack så bra!!
2010-04-01

  Monika A Mirsch VIP
Så levande - så riktigt - så äkta fångat det vad den större gör den mindre och ingen bryr sig - i välvald rytm
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra