Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En helt ny värld

Jag har köpt en ny bok. Jag skyndar mig hem och sjunker ner i sängen och öppnar försiktigt boken. Jag sticker ner näsan och tar ett djupt andetag- doften av en ny, oläst bok är oslagbar.
Sedan börjar jag läsa och jag hamnar i en helt annan värld, där det finns drakar, troll, älvor, vampyrer, ja allt som just vår värld inte innehåller.
Och för en stund är det jag som är hjälten. Jag dödar troll och räddar en hel civilisation från utrotning, och jag är hyllad!
Sedan ropar mamma att jag måste städa och jag rycks ur min underbara drömvärld...
Tänk om världen var som i böckerna! Fast då... Hade det inte varit så speciellt att läsa en bok. Och då hade man inte fått chansen att åka till en annan värld då och då.




Fri vers av Tresh
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-02 21:42



Bookmark and Share


    Char-Lee
grymt bra!!
2010-04-04

  Åsa Hall
Jag har förmågan att alltid knacka på min sons dörr vid fel tidpunkt, precis som du beskriver här så underbart i dina ord, ja när han sitter där med sin gura, blir lite ledsen för avbruten kreativitet, men du verkar ta det bra :-) Drömvärldar är underbara!

Fint beskrivet!
2010-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Tresh
Tresh