Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syntetisk cannabinoid motverkar magcancer

Koreanska forskare har visat att den syntetiska cannabinoiden WIN 55,212-2 hämmar celldelning och triggar programmerad celldöd i cancerceller som bildar svulster i magen.

Cannabinoider har bekräftats kunna döda flera olika typer av cancerceller men hittills har inte dess effekt på magcancer klarlagts.


Denna studie visar att så är fallet. CB1-receptorn aktiverades delvis under de dosberoende testerna och cellökning och invasion förhindrades på flera olika plan.

Resultaten öppnar upp för möjligheten att använda cannabinoider som en helt ny terapi mot magcancer, skriver man i studiens abstrakt.

Studien publiceras i Journal of Cellular Biochemistry.

http://www3.interscience.wiley.com/journal/123328820/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0




Fri vers av Aldrig
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-03 17:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aldrig
Aldrig