Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flera har skrivit om hämnd här och jag blev inspirerad :)




Hämndsonett...

 

Att öppet skrika efter hat och hämnd

det leder endast efter större låga

om hjärtan önskar  skada sämjans fråga,

och fortsatt sorgen bliver ofta nämnd.

 

Att se med blida ögon, vända plåga

mot orsaks verkan, tingens ordning stämd,

då  livet kämpar ingen mening skämd

när lika tanke, kärlek bjuder våga .

 

Att kärlek giva, värme visa oss

då skada danat brottets tunga bana,

när sonat skada, händer inte slåss.

 

Att ursäkt gärna lämna, vänner mana,

så alla sköna vägar gångar loss 

och alla håller högre våran fana.

 

(c) tk.




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 292 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-06 01:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ännu en strålande sonett med ett viktigt budskap dessutom. Hat och hämnd är mänskligt att känna men om man förverkligar dem är man på farlig väg.
Flytet haltar på två ställen Thyra. Jag freslår så här: "då och får" o "vill jag mana". För övrigt en klockren sonett så vitt jag kan bedöma!:)
Sparas så klart!
2010-04-06

  Lady Alassa
Mycket kärnfullt och kärleksfullt (ack så sant) skrivit på ett ursprungligt sätt i en stil som påminner om gångna tiders lagtext
2010-04-06
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra