Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av ett telefonsamtal med mamma som bröts tre gånger. Och Flyfinik, läs hans texter. Nu.


Så Stark

Det finns de som säger
att jag inte har någon empatisk förmåga.
Och att vissa inte bryr sig, att vissa
vågar ta
vilken fight som helst.

Men man kan inte dela in världen i
blödiga och hjärtlösa.
De med empati och de
utan.

För de som inte verkar bry sig, verkar inte bry sig
för att de vill bli
lämnade
ifred.

Om du stöter bort alla känslor. Lycka, kärlek, vänskap, medlidande...
Om du trycker bort allt med en axelryckning
så försvinner även
hat
saknad
sorg
smärta

Om ingen kan nå dig.
Kan ingen skada dig.

Så nästa gång du anklagar någon för
avsaknad av
empati
&
känslor.

Minns då att den kanske har kännt mer smärta under
en dag
än vad du har gjort i
hela ditt liv
och att den kanske har
medlidande
för den vet exakt vad du känner
men den vill inte minnas de känslorna
inte igen
inte en gång till

Man är bara så stark.




Fri vers av Gylling
Läst 728 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-07 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gylling
Gylling