Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://pewresearch.org/pubs/1548/broad-public-support-for-legalizing-medical-marijuana


USA: 73% vill legalisera medicinsk marijuana

Enligt en opinionsundersökning utförd av Pew Research Center så vill 73% av den vuxna befolkningen i hela USA legalisera medicinsk användning av cannabis. Endast 23% motsätter sig att cannabis blir laglig medicin.

Stödet för total legalisering av cannabis likt alkohol stöds enligt PEW av 41% vilket är den högsta siffran på 40 år. Det är 52% som inte vill se en total legalisering.




Fri vers av Aldrig
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-09 12:46



Bookmark and Share


  Aldrig
Hur vida cannabis leder till psykoser är ju ganska omtvistat och de flesta anser att det ska till väldigt speciella omständigheter för att detta ska hända..

Bl.a så ska personen ha schizofreni latent, utan det i generna: ingen psykos! (många blandar ihop psykos med de intensiva skräckupplevelserna man kan få som ovan användare, men dom har inget med varandra att göra)..

Sociala förhållanden och psykiskt mående vid användningstillfället spelar också en betydande roll..

I cannabis finns förutom THC (som är den aktiva substansen som kan utlösa "psykosen") även andra ämnen som CBD vilken är direkt antipsykotisk. Olika gener hos plantan påverkar hur mkt av substanserna plantan producerar.

Det finns idag framavlade sorter som inte innehåller några som helst antipsykotiska ämnen och dessa sorter kritiseras också bland användare.

Det finns mediciner med 100% syntetisk THC så användningsområden för plantor med hög THC finns.

/Aldrig
2010-04-09

  stella
Och vissa blir tjocka av att äta för mycket. Ändå har vi inget fettförbud-än så länge.
2010-04-09

  peter markurth
morfin är ej farligt, det är ett måste vid svår märta, däri ligger skillnaden, däremot de som länge rökt hach= borde få ha det lagligt, de tål det... jag ska ej pipa eg tar ju metadon på livstid, men önskar ingen att bli brukare från början, eller att få haschpsykos....
2010-04-09

  peter markurth
cannabis leder till psykoser hos vissa individer. däri ligger den stora faran...
2010-04-09

  stella
Morfin är ju en laglig medicin så varför skulle inte marijuana kunna vara det?
2010-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Aldrig
Aldrig