Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag i Danmark

Liv forsande in i alla omlopp
se tiden springer iväg med
en 20 sekunders lopp av övergång
grönt för tusan run run run

dansa nu innan gikten tar dina krafter
skriker den sjuke mannen
och blänger
på kraftfulla kroppar




Ute på gatan ligger en grönländare
passar inte in i systemet
ler sitt tandlösa leende
ge mig peng till öl

Christiania drogiania


moln av grönt gräs
som sugs in av giriga lungor
folk med rosa ögon
löjliga leende snurra runt runt
med jointen i sin hand

sura tanten från Sweden
vråla av frustration

action
move
fire



Får spader vill skrika
vakna din dåre
spott ut pipan

går ut från gröna gräsets dal


vänder mina fötter ut till världen igen


Ströget dricker en öl hör blues
livet är skönt

skånsk socionom öppna sin enorma
trut och skriker i mitt öra
tjohooo var härligt

går till nästa pup
ny öl gammal blues

natten rullar fram
ute på gatan står en
man spelande på sitt munspel¨

nattens stjärnor lyser blekt
ner över människornas huvud
tack för i kväll Copenhagen
love you



















Fri vers av Elwania
Läst 382 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-04-11 10:43



Bookmark and Share


  Miss Mod
Du väcker reslusten, det är kanske dags att dra.
2010-04-18

  flyfinik
läsvärd!!
2010-04-11

  Johan Bergstjärna VIP
Dejlig dikt om Köpenhamn, tack!
2010-04-11

  aol
vilken dikt blev så jäkla uppåt, tack
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Elwania
Elwania