Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åldern

Tiden hade flugit med stora vingar
susat genom tjocka osynliga väggar
för att plötsligt landat men ljudlig duns
så hög att ingen kan förnekar dess existens

Grått hår fladdrar i ålderns storm
hon sitter där på stugtrappen
väderbiten läder hy
Body lotion bäst i test
flinar hon

70talets unga dar var i en annan livstid

ryggsäck och sandaler
iväg ut i världen
blåa tider

gårdagen var så nära

50år sen sa du....shit

nåväl det får gå mumlar hon
med en hemrullad hängande
där den alltid hängt

mormor säger barnbarnen
de är farligt att röka'

javisst säger hon spottar fimpen
skrattar tar fram gitarren

mormor spela
Dylan
ropar ungarna

I gave her my heart
but she wanted my soul
sjunger hon med sin hesa
knarrande röst
dom små dansar

månvarv kommer
månvarv går

hennes minne
är hennes morgondag
framtiden finns i det förflutna

i varje rynka finns
spår av livets upplevelse
varje andetag som
har tagits och givits
är en del av hennes
livspoesi


































Fri vers av Elwania
Läst 435 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-06-13 23:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Galet bra. Vilken skildring av åldedom.

2019-08-06

    Askanden
time fleets
2019-07-23

    ej medlem längre
Mycket vackert om ett levt liv, som en kortfilm
2019-07-11

  Johanna wiberg
Väldigt vackert skrivet om ålderdomenDet kunde varit jag som satt på trappan och tänkte tillbaka på mitt liv Jag är 77 års själv.

Johanna Wiberg
2019-07-03

  Poeten Salvador VIP
Vart tog åren vägen?
2019-06-14

  AKT VIP
Underbar beskrivning av en stark kvinna.
2019-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Elwania
Elwania