Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och förstår inte hur det har blivit


LÄNGE HAR JAG FUNDERAT

Länge har jag funderat,men nu är måttet rågat
mina funderingar att skicka min skattsedel till
dom i regeringen, som styr och ställer med våra
pensioner

Jag skulle fråga dig Anders Borg, vill du byta med
mig ett år, leva på min pension, vrida och vända
på var enda krona

Så när man väntar och väntar på att skattsedeln
ska komma. ligga där nedan för brevinkastet, och
bara vänta på att jag ska öppna den och jubla
över att få några kronor tillbaka

Men det händer aldrig, dom fem senaste åren har
jag blivit väldigt besviken, även i år vill du Anders
Borg, att ja jag skänka dig ytterligare några tusen
av min lilla pension

Jag har tänkt, kanske du och Fredrik Reinfeldt, kan
betala min kvarskatt i år, så kanske jag får råd, att
åka och hälsa på mina syskon, som bor i ett annat
land, ett land nära, men ändå så långt borta

Varje år har sagt till om att det ska dras mera skatt
på min pension, men vad har det hjälpt? Inte alls, det
har varit lika varje år, så jag undrar varför? Har ni något
emot mig, vet ni att jag inte röstar och tror på er?

Det finns inget att rösta på längre, alla är ni lika rädda
om ert eget skinn, vad ska en ensam liten människa
göra? Gå under jorden, leva i en grotta i skogen, smyga
runt och leta efter mat, hos dom som lever i överflöd

Jag ställer bara en endaste liten fråga? Hur har det blivit
i vårt vackra land Sverige? Jo, så har det blivit, här tar
man från dom fattiga och låter dom som har, få ännu
mera.



anits 11 april 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-11 20:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Rader som ger fin insikt
2010-04-12

    ej medlem längre
Förstår dig så väl...
2010-04-12

  Eva Helene VIP
En trist historia som upprepar sig, förstår att du blir ledsen och arg!
2010-04-12

  M M Mannheim VIP
Bra skrivet! För en som snart går från halv sjukpension till full pensionär med en lön som jag kämpat för och det inom den arbetsplats där även den berörda pensionen är en del.
2010-04-11

  aol
ja men så är det ju
vem ska man rösta på.
2010-04-11

  Catharina Edin VIP
Det är helt enkelt förjävligt hur det har blivit! Om vi får tillbaka på skatten, så tar kronofogden det.
2010-04-11

    sajo
Den frågan ställde jag med. Restskatt för att man kämpar och försöker komma ut på halvtid trots mina kroniska sjukdomar både reumatism och ulcerös kolit.

Jag vet har tjatat att det ska dragas mer i skatt men inte då utan ständigt denna restskatt som gör en så ledsen.

Bra skrivet.
2010-04-11

  Larz Gustafsson VIP
Riv röstkortet.Det gör jag.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP