Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bättre att sitta på en stol

Som man bäddar
ligger inte jag
jag bäddar inte
jag sitter på en stol

bättre att sitta
på en stol
ändå vill jag
ut occh se världen
världen är stor
och svår
min stol är ensam


den står i mitt hus
ensam på ett golv
mitt hus står i en stad
i landet där jag bor
landet heter Sverige
det är ett ensamt land
runt landet är hav

staden ligger vid havet
jag ser inte havet
stolen är i huset


min säng är inte bäddad
bäddar man får man ligga

jag vill inte ligga
i en ensam säng
jag sitter på en stol
i köket och väntar

jag väntar på något
som jag inte vet om

jag vet om mycket
en del vet jag inte
om

stolen är vit
jag är ensam i huset

utanför huset
finns många olika
människor
jag känner inte dom
vi känner inte varandra

hur känner man
en annan människa?

huset är ensamt
i en stor trädgård
som inte är vaken

sover ännu vintersömn
jag vill sova på vintern

nu är det vår
min stol slår snart ut i blom

den är vit och snart
stundar lövsprickningen
i världen

jag sitter på en stol
det är världen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-12 11:22



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Men vilken snygg betraktelse - över en stol, över människans lott.
2010-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP