Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu är det bara att njuta


VÅREN DEN ÄR HÄR

Visst är våren här, det var så jag kände
hela dagen

Nu har jag fått hjälp, så vinterdäck, har
bytts ut mot sommardäck

Bilen kändes lättare att köra, inget som
lät hårt och tungt mot asfalten

Ett stilla vårregn i natt, kan jag ana, det
doftar jord när jag öppnar min altan dörr
och ser ut i morgonens gryning

Några kallgrader har det också varit, det
kan jag se på bilarnas vindrutor, dom är
frostiga, ser ut att behöva skrapas från
is innan det går att se, och köra

Jag hör och ser dom första måsarna,som
flyger över hustaken, häggen utanför mitt
fönster är full av fåglar

På gräsmattan ser jag den första sädesärlan
hoppa omkring, barnen på väg mot skolan, har
bytt tunga vinterskor mot lätta joggingskor

Mössor har lämnats hemma, flickornas långa
hår rufsas om i den lätta vinden, alla ser så
glada ut, skrattar och ler

Damen som varje morgon går en tidig
promenad har bytt ut sina gå stavar
mot cykeln

Så visst är våren äntligen här på allvar
på radion talas det om vilka pollen det
är idag, så våren den är här, det är bara
att ta för sig och njuta, det är gratis
våren tar inte betalt, den bara kommer
och är



anits 15 april 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-15 08:55



Bookmark and Share


  ULJO
Efter en lång och bister vinter är våren äntligen här. Underbart är det och härlig och inspirerande är din text. Vitsipporna börjar sprida ut sig över skogsängarna............. njutbart.
2010-04-16

  Larz Gustafsson VIP
Fröjda dig - det är april!
2010-04-15

  aol
jorden doftar berusande vår, vackert vännen,
2010-04-15

  poetryGirl
här är det blått av blåsippor
2010-04-15

    Bo Bjelvehammar
så fint med detta att jorden doftar...
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP