Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i nattens mörker


I SKYMNING OCH GRYNING

Jag tycker om att stå och se ut

när skymningen faller

alla skuggor som bildas

jag tycker om att se ut i tystnaden

lyssna

inga ljud som hörs

bara mina andetag

där jag ensam står

känner både vemod och glädje

över dagen som gått

tänka

känna

det som kommer till mig

just i den stund när jag

står och ser ut mörkret

och tystnden




jag tycker också om

att stå och se ut gryningen

se gryningsljuset gå över

i en ny dag

se allt få nytt liv

se människor börja vakna

tända sina lampor

och liksom jag

se ut gryningen

gryningsljuset

inte så olikt skymningen

en ny dag tar sin början

allt som under natten

varit tyst och stilla

får nytt liv

en ny dag tar sin början

en dag vi inte vet något

en dag vi fått

att ta till vara

och göra det bästa av

var och en av oss

efter bästa förmåga




anits 15 april 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-15 09:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
DÅ kommer alla känslorna på en och samma gång.
2010-04-15

  aol
precis så alla vi vaknar till en n vårdag, vackert vännen
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP