Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det som hände här om dagen, kändes inte så bra


BILNYCKLELN

Parkerade på vårdcentralens parkering
tog ur bilnycklarna


Rätt som som det var
skramlade det till


Den var borta
fanns inte i min hand


Jag letade och letade
kröp runt i bilen


Skrämde några som parkerade
bredvid mig


Kom åt signalhornet
såg inte vad jag gjorde


När jag förtvivlat letade efter
min bilnyckel, som skramlade
till och försvann


Det var inte bara en gång
jag satte igång mitt tutande


Många gånger blev det
så satte jag mig ner i bilen


Tänkte, det är bara att gå hem
hämta reservnyckeln


Så kom jag på, det var ingen
bra ide, kunde ju inte låsa bilen


Jag började leta igen, mer och
mer frustrerad blev jag


Just som jag började misströsta
fick jag syn på den


Där låg den, under det som stolen
skjuts fram och tillbaka med


Det var inte bara, att få fram den
tur jag hade lite verktyg i bilen


Så med en skruvmejsels hjälp
fick jag fram min bilnyckel


Kunde låsa bilen, gå in och göra
det som jag åkt till vårdcentralen
för


Ta mitt blodtryck, tur hade jag
det var någon före


Så jag kunde slappna av, sitta
och vila en stund


Tänk så mycket besvär det kan
bli, dom dagar, då mina händer


Har svårt, att greppa och hålla
fast, det jag försöker ta tag i
som min bilnyckel





anits 18 april 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-18 01:03



Bookmark and Share


  ULJO
Skönt att höra att man inte är ensam om att tappa bort saker och ting. Skönt emmellertid när man hittar det man förlorat.
2010-04-19

  Bibbi VIP
Har erfarenhet av den fumliga handen:-)

Tur att de kom tillrätta.
2010-04-18

  LassO
"tio silverpenningar" ;=) Jag vet hur lätt det kan vara... har råkat ut för det nån gång med. En gång med en lånad bil som jag skulle lägga nyckeln på hjulet med.... och den ramlade ned "och försvann"... jobbigt att hitta kan man tro.
2010-04-18

  Catharina Edin VIP
Känner igen; jag tappar tio saker minst varje dag. Vilket man blir ganska less på emellanåt.
2010-04-18

  Larz Gustafsson VIP
Lättnaden är emellertid obeskrivlig när man äntligen hittar det borttappade.
2010-04-18

  Christine Sabel
Det här påminner mig om en påsk jag var på besök i Småland. Det var 20 cm snö, jag parkerade, fikade och hade trevligt, när jag skulle köra igen, nyckel puts väck! Jag bor i Köpenhamn! Jag hade inte xtranycklar med!....Jag fick ringa min man och han gick till Hovedbanegården och bad en kille ta med nyckeln till Kalmar, där stod jag och min dotter och tog emot med fyllt påskägg och skylt, så han skulle veta vem bilägaren var!
2010-04-18

  aol
så igenkännande, bra skriftat
2010-04-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP