Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldtäkterna - Förlåt, jag ber om förlåtelse

-

I östra Kongo har i vissa områden 3/4 av kvinnorna våldtagits
Jag skäms för att vara man

Gruppvåldtäkterna är systematiska
Jag skäms för att vara man

Man använder spetsiga pinnar för att göra kvinnorna infertila
Jag skäms för att vara man

Under vapenhot tvingas familjen se på
Jag skäms för att vara man

Männen lämnar de våldtagna kvinnorna i skam
Jag skäms för att vara man

Omvärlden vänder ryggen till
Jag skäms för att vara vit

Vi frossar i naturresurserna som håller kriget igång
Jag skäms för att vara vit

Problemet är att kvinnorna i Kongo inte bara är kvinnor dom är svarta också
Jag skäms för att vara vit

Västvärlden deklarerar att man minsann värnar de mänskliga rättigheterna
Jag skäms för att vara vit

Kongo kallas The rape capital of the world
Jag skäms för att vara vit






Jag skäms och jag ber om ursäkt, för mig och för alla som vänder sig om och ignorerar er.
Jag ber om ursäkt för att vi tycker det är viktigare med sommarstuga och nya skor.

Jag ber om ursäkt

Jag ber om ursäkt

Förlåt oss....




Fri vers av Sergej
Läst 648 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-16 14:19



Bookmark and Share


  aol
ruggigt bra skrift, vilken skam
2010-05-11

  Nina Ahlzén
Du ska nog se över innebörden av ordet "frigid"..annars fin ansats.
2010-04-17

  Cadena
Oerhört stark och välkomponerad text - det här är en av de texter man blir glad att någon skrivit för att det ger hopp om mänsklighetn att någon gör det.
2010-04-17

  Nagini
Och jag ber om ursäkt för att du måste be om ursäkt i mitt ställe.

Fruktansvärt bra skrivet!
2010-04-17

  halmstrå
Någon måste ha gett dig en extra dos av vis kärlek.
2010-04-17

  Smörblomma
Usch ja. Det är en kall och hård värld vi lever i.
Fint och berörande skrivet.
2010-04-17

  Nina Nightwish VIP
Mkt bra stark text!
2010-04-16

  DerMond
Så jävla bra skrivet! Jag instämmer helt.
2010-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Sergej
Sergej