Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångatan vid vägs ände

Ja, för världen tar sannerligen slut
jag har kommit dithän nu,
att jag inte längre behöver fundera!

Man kan vandra och vandra, likt en
pilgrim, som om vore den oändlig
men vägen betyder ingenting
nu återstår bara upprepning

vid vägs ände, inser jag
att bland de tomma ämbaren
pappkartongerna, plankorna
rostiga vinscharna där
vi övermanas av tröttheten
finns ingenting

endast de trista resterna
av civilisationen, där är

verkligen slutet på tillvaron

och den sista månen

lyser mångata över
blankt hav




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-17 02:17



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Mycket fint!
2010-04-17

  Catharina Edin VIP
Häftig bild som skapas här, av slutet på civilisationen, som att man kan gå dit längs vägen. Jag vill finna den vägen; du får visa mig.
2010-04-17

  Gawain
Behaglig utsikt, jag skymtar bestämt något av en månstrimma där mellan raderna,,

Världen rostar, vittrar. Men bara världen som den är skapad, inte som den är. Naturen tar vid bara, eller inte så bara, tack och lov.
2010-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP