Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill inte ge någon mamma eller pappa dåligt samvete, utan tanken bakom...låta föräldrar jobba kortare tid men ändå ha en tillräcklig lön. Leken är ett hårt arbete :)<br>


om barnarbete...

 

En mamma måste jobba varje dag

för att till hyran pengar få ihop.

Hon måste köpa mat av billigt slag

och plagg som ej ger barnen fula rop.

 

En pappa rar som blev av döden tagen

var ung och hade ingen tanke skänkt

om barnens trygga liv från denna dagen.

På livets ändring hade ingen tänkt!

 

På dagis är de från en tidig timma

och fram till porten låses sent var kväll.

De blir fort trötta, orkar inte stimma,

vill med sin mamma vila skönt på fäll.

 

Nu barnen har en längre dag än du,

men barnarbete förbjöd lagen ju!

 

(c) tk.

 




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-17 12:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett dilemma för alla föräldrar som inte har råd att köpa sig fri från dåligt samvete med barnflickor etc...men vi ska oxå tänka på att baranen utvecklas otroligt på dagis tillsammans med duktig personal och andra barn. Men visst kan det bli långa, långa dagar för många stackars små:(
En tankeväckande sonett om dagens vardag.
Toppen!
2010-04-17

  Smörblomma
Så är det ju.
Så tänkvärt, jag är glad att mina barn bara behövde gå på dagis två dagar i veckan, då när det begav sig.

Fin, innehållsrik text.
2010-04-17
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra