Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en Canzone...omväxlande sjustaviga och elvastaviga rader...*




På kvällens trollska himmel...

 

På kvällens trollska himmel,

där lyser skarpa pricken,

när solen precis dalat bakom jorden.

 

Så stark bland stjärnors vimmel,

jag lyfter gärna blicken,

den lyser mycket vackert som nyss vorden.

 

Den syns nu över norden!

Och Aftonstjärnan kallas.

 

En planet den är; Venus!

Den skiljer ej på genus

och visar upp sitt sken, för ögon allas.

 

I kvällens trollska vimmel

jag ser på stjärnehimmel.

 

(c) tk.




Bunden vers (Rim) av thyra
Läst 236 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-17 19:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh, är den framme igen? jag lyckas aldrig att få skåda den:(
Jättefin rimdikt om Venus!
2010-04-17
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra