Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pendyl på skänken

En pendyl under en glaskupa
på en skänk i en äldre dams hem

guld syns genom glaset
lever ett sakteligt liv i tid

blev jag ensamn och röd i ögonen
kvällen jag drunknade i ett vattenlås
rann jag ut med tvättvattnet

till min egen förlösning
vätte jag mig ett ensamdop
isoleringen ville inte brista
trots knackande från insidan
är jag kycklingen i
ägget som inte kläcks

knäna värker nu när
så länge jag har legat på dem
i bön om en mänsklig kontakt

men vem vågar närma sig
en så krävande uppgift




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 474 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-19 22:26



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Åååå. Pinglan! Du får mig att gråta!
Och längta tills vi skall sitta på cafeerna och språkas. lämna den där gudförgätna hålan omedelbart!

Fantastiskt poetat dock!
2010-04-19

  Catharina Edin VIP
Jo, jag! Föreställ dig att vi är två diktjag som mötas och trösta, var och en innesluten i sin värld. Vackert skrivet av en dam med ont i knät.
2010-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP