Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar som kom efter ett möte vid affären


VARFÖR UNDRA SÅ MYCKET HELA TIDEN

Mina torra ögon rinner
mig gör det inget, jag är van


Men du undrar, om jag är
ledsen, det förnekar jag


Då ställer du frågan


Varför har du solglasögon
på dig då? Om det inte är
för att dina tårar inte ska synas


Jag går, behöver inte alltid
svara och försvara mig


Det kommer att komma
en dag, när du får svar
på alla frågor


Men nu vill jag helt enkelt
inte svara, men den dag


När mina ögon ser bra igen
inte som nu, när allt är dimma


Då ska jag svara dig, men
även du kommer då att få
en fråga eller två


Varför är du så nyfiken?


Varför vill du ha reda på
allt om mig?



anits 20 april 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-20 08:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag har exakt samma sorts ögonproblem som Du och känner så väl till situationen.

Applåd.
2010-04-20

  Catharina Edin VIP
En del är bara dumma, andra är omtänksamma. Kan kanske vara svårt att se skillnaden.
2010-04-20

  Larz Gustafsson VIP
På sådana frågor brukar jag alltid komma med avsnoppande svar som t ex: "För att folk här i staden hatar att jag har solglasögon på mig" eller något ännu värre.
Bli inte som jag - bli värre!
2010-04-20

  aol
mycket bra skriftat, blev så berörd
2010-04-20

    ej medlem längre
Förnekelser gör människorna runtomkring oss "nervösa". De ser vad ser och känner det de känner men förnekas sin omtanke. Jag skulle då tänka: ser jag fel? känner jag fel? Och för att inte behöva ifrågasätta sin egen intelligens så frågar man. Så jag tror inte att det handlar om ren och skär nyfikenhet.
Hursom så väckte du tankar hos mig med dikt:)
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP