Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det blåst kallt hela dagen, en dag då man helst stannar inomhus


DET BLÅSER EN KALL VIND I DAG

Det blåser kallt, jag sitter innanför
mitt fönster och ser


Det blåser kallt idag, glad jag hade
mössan på, när jag gick min promenad
till hundarna


Alla jag mötte såg frusna och kulna ut
mössan neddragen över öronen, jackan
knäppt så långt det gick


Jag frös där jag gick på vägen, trots varma
klädet och mössa, men blåsten den for
genom märg och ben


När jag kom fram och gick in till hundarna
var mina händer och fötter iskalla, hundarna
ville ut, men det dröjde inte länge förrän
dom var nöjda och ville in


Så var det dags för mig att vandra hem, då
kom snön, så jag stannade kvar en stund
vi stod och såg ut i aprilvädret, hundarna
och jag


Snön som föll blev det inget av, när den
träffade marken, men blött, det blev det
ett riktigt aprilväder bjöds vi på denna dag
i mitten av april


Så var det då dags för mig att äntligen gå hemåt
hundarna trötta, ville mest sova idag, det var kalt
när jag stod där på trappan, men med så raska steg
jag kunde och orkade, tog jag mig så hem


Glad att vara hemma och inne, här har jag det
varmt och skönt, en säng att sova i, det är inte
alla som har det, så visst har jag det bra nu, frysa
det har gjort tillräckligt i mitt liv


Sitter och ser ut genom fönstret, ser hur det blåser
människor skyndar fram efter vägen, i morgon är
en ny dag, en dag som jag hoppas blir utan blåst
och kalla vindar


Blir det så, tar jag min dagliga promenad till hundarna,
njuter av våren och livet, är det kallt och blåser, då får
jag ta bilen, vill inte frysa som idag, trots att jag hade
varma kläder på mig




anits 21 april 2010





Fri vers av anits VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-21 21:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hoppas på en snar förändring av väderleken.

Fin bild.
2010-04-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP