Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

5 Rue des Carmes

Sök dem, sök efter dem
i glömda, sömnlösa sjöar.
Några vilsna ögon
en trasig ring
eller en nedtrampad stjärna.

Jag har vidrört dem
landflykt i en krinolin
som livlöst fallit från sitt torn.
Dessa envisa löv som sätter sig som stämplar på skorna.
Sök dem, sök efter dem
som begraver det ena ordet efter det andra
i en bok med brustna rader.

Sjung för fnask och hallickar
ni som förfalskar mynt av alla de slag
begåvat -utan vett och sans-
skriv ni som kan skriva lay, rondeau, motett.

Jag följde henne till hotellet
där vid porten möttes våra själar
Förbarma dig Gud.
Jag är såld på hennes värme.
Följde ängeln till en dörr
där de tappra föll för hennes ögon.
Sök dem, sök efter dem
som låter mig ströva fritt.




Fri vers av Calle Larsson
Läst 199 gånger
Publicerad 2010-04-25 06:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Calle Larsson