Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskaps-sonett.

 

En önskan gives, alla lyckan bära

vi njuter nuets stunder, vilar ut.

Ha friden inom sfären, nära kära

för glädje fångas gärna utan prut.

 

När vänner träffas, skrattet fyller vrå,

och minnen, födslar utur munnar hagla.

Då kramar, pussar, visar lyckor små.

På rena tröjor, munnar spiller, sagla.

 

Vi finner vägar, väljer skapa ljus!

I stundens egna drömmar, vi behaga.

Ser havet, vågors stora skvalp bli brus.

När vänner kommer, vill vi kaffet laga!

 

När ordning önskas, bli flexibel då,

ta vänner när de dyker upp, alltså! 

 

(c) tk.




Bunden vers (Sonett) av thyra
Läst 303 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-25 19:49



Bookmark and Share


  Stefan Höglund
Fint om vad vänskap är.
2010-04-25

  prinscess VIP
det var bra skrivet
2010-04-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
B ra att ha vän
R ar nära
A bsolut, som ens sorg
! som glädje kan bära!
! Just en sån dära!
2010-04-25
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra