Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
glad för alla små vårtecken


IDAG SÅG JAG DOM

I dag såg jag dom, för första gången
denna vår


Tidig morgon, jag gick efter vägen,
det var då dom stod där, så vilsna
så ensamma


Årets första vitsippor, så små, så
ynkliga såg dom ut, där dom stod
i dikeskanten


Natten har varit kall, inte så underligt
att dom såg så små frusna och ynkliga ut


Men jag blev så glad, äntligen fanns
dom där, i dikeskanten, visade sig
för mig, där gick vägen fram, på min
tidiga vårpromenad


Kameran, naturligvis hade jag den
kvar hemma, liggande på köksbordet




anits 26 april 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-26 18:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
VAckra och sjungande om soliga kommande dagar...
2010-04-27

  ULJO
På påskafton plockade jag årets första vitsippor här i Småland. Man blir glad när man ser dessa näpna små varelser. Ett fint och tydligt vårtecken. Härligt!
2010-04-27

  Eva Helene VIP
Delar din glädje över de första vitsipporna.
2010-04-26

  Christine Sabel
Man blir så lycklig varje gång! Tack för din fina dikt och bild
2010-04-26

    sajo
Så härligt att finna vårens blommor och precis som du skriver blir man ju så glad. Tjusig bild.
2010-04-26

    ej medlem längre
Fin bild på blåstjärnorna och vacker text....
2010-04-26

  Catharina Edin VIP
Våren som intar naturen, och våra sinnen. Du skriver så fint.
2010-04-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag såg en massa blå blommor som liknar dem på din bild. Inte blåsippor men liknande till färgen.
Väldigt fina.
2010-04-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP