Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

foto: tk.




Maj-elden...

 

nu lockar Majeld att samla oss

och vackert sjunga om vårens tid

att Vintern rasat och Häggen blommar

man får applåder vid talets slut

sen kommer fackeltågets unga

som tänder brasan i mörkrets stund

och när eldens lågor de slickar ris

och korven grillas i glam och stoj

då värmes sinnet och svala kroppen

i tunna kläder med majblomsnål

 

(c) tk.




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 401 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-30 17:43



Bookmark and Share


    sajo
Vi var på ett vackert fyrverkeri i Fäggeby i Dalarna och njöt av kvällen med eldarna som speglade sig i älven så vackert och talade om att det börjar bli vår.

Gillar din text.
2010-05-02

    ej medlem längre
Känner hettan från elden och smaken av korven:)
En speciell afton som du så fint skaldar om!
2010-04-30

    ej medlem längre
Fin Valborgsmässotext till vacker, levande bild!


Ha det bra!


Hälsn. Ann
2010-04-30
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra