Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text är inte sann till ett ord Väldigt kul att skriva dock


OBS! Varning! Tillträde förbjudet! OBS!

Det finns dagar
när jag inte vågar
gå utanför min ytterdörr
för att det regnar
svavel och vulkanaska
Och det störtar alltid
ett plan någon annanstans
och jag har aldrig
varit där

Men fråga mig inte
om hur sakerna hänger
eller för den del
droppar ur stenen,
jag bryr mig inte
längre
Jag slutade göra det
när de tog livet av
Olof Palme
eller Ebbe Carlsson
om de nu inte var
en och samma

Jag är inte säker
men mannen
i min trappuppgång
har ett förhållande
med mig
Jag har inte något
att göra med honom
över huvudtaget
så han har slutat
att lägga äggskal
på min tröskel
med andras namn på

Jag har en tam utter
i min diskmaskin
men hon är så blyg
för främlingar
att hon drunknar alltid
när jag har gäster
Och vi glömmer
att vinglasen
är av plast
och det var ändå
inte mitt fel
men jag tar blodet
och gömmer till nästa gång

På söndagar
klär jag mig i vitt
och går ut på balkongen
och skriker åt hundarna
Ibland går jag på stan
som en vanlig man
men med en tulpan
i vänster bihåla
och en kula
med mitt namn på
i tinningsloben

Och jag har bränt ner
hela min förort
för att de byggde
två parkeringsgarage
under jord
och förlängde
min busslinje
nästan ända hem
Jag åker inte längre
taxi till centrum
för att köpa mer
släckt kalk
och tändvätska
utan jag gör egen
i mitt förråd

Varje dag
skriver jag två brev
och bränner på spisen
för att kryssa för
en dag till
i almanackan,
ett till frukost
och ett till lunch
Jag äter sällan middag
eftersom det är
så sällsynt
mede besökare nu,
spåren från min lägenhet
förskräcker

De sa att det regnar
i Antalya,
det är därför
människor har hjälm
och solen lyser
så vackert där
Jag har aldrig varit där,
jag kom aldrig längre
än till Skåne
för sedan
måste man ju flyga
in i molnen
och jag litar inte
på vulkaner längre

Imorgon
ska jag spränga Jorden
i småsmulor




Fri vers (Fri form) av Erik W
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-30 21:22



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Briljant formulerat vansinne !
2010-04-30

  LovisaCecilia
lockades av rubriken, stannade av läsningen.
2010-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Erik W
Erik W