Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag behövde en höstdikt, så:)


En höstdikt skriven på våren

En höstdikt skriven på våren
Framkallar minnen av löv
när vårens grönska blivit till höstens flammor
Då det nu levande blivit till mull
bland multnande jord
och mörka trädstammar
Det gräs som nu slår ut
är dött
bortglömt
Lera sluts om skorna
och försöker hålla kvar
Den blåa himlen blir svart
där inga stjärnor syns
och det blåser upp till storm
Och jag går in, och stänger dörren om mig
och tittar ut på våren
En höstdikt skriven på våren
När allting är dött.




Fri vers av Patrik Orion Sten
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-03 14:36



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Det här är en text för mig. Jag älskar hösten och alla dess färger, lugnet och att allt går in i vila. Vackra ord du förmedlar här.
2010-05-07

  Catharina Edin VIP
Jag gillar den här texten där våren får möta sin undergång i den förutbestämda döden, som vi alla delar.
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten