Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljud

 

ser du

 

fåglar rör vid luften

ljud framstiger

 

skulle du höra alla dessa ljud

skulle du/intet väsen stå ut

 

det är en evig kakofoni vilken egentligen är en eufoni

 

 

det höres då knoppar brista

det höres då grodd stiga upp och sträcker sitt liv

 

allt är ljudförbundet

mer än föreställningen kan tänka sig

 

tvivla icke på dessa

 

stig in i ljuden

var med ljuden

utforska ljuden

 

ty ljuden talar i dig

 

ljuden berättar

berättar, ger färg

 

är mer eller mindre en slags drejskiva

 

du ser struphuvudets rörelse

 

händer vilka håller om fuktad lera

 

drejar fram amforor

amforor hade icke handtag/öron i begynnelsen

 

så steg behovet fram

amforor har handtag/öron

 

lyssnande fyller amfora

så drick

jorden




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 138 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-04 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser