Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frukter av liv

 

se lugnrörelsen

balansen

se hur smidigt vattenrörelsen rör vid stenar marker allt

det är en kärleksrörelse

 

var en bäck

var en flod

var en älv

var en rännil

var en droppe

 

rör dig vackert i dig själv

så rör du vid allt i kärlek

 

där är den så kallade början

 

frö

är även det början

varje frö

är ett hölje

 

sätt dig i solspringa med vindar i mjukandning

öppna din hand

slut den

 

öppna

slut

 

finn jämnrytmen

andningsströmmen

 

se sol strila mellan fingrar

din hand är ett frö

 

ett hölje

 

i öppnan är skalet vidgat

nu sker skönhet

 

stoff stiger ur

 

stiger

faller

 

vad ser du

jag ser maskrosfrön

vita parasoller

 

kristaller

 

i varje hölje är liv

 

varje frö är en stjärna

i varje frukt finns en stjärna

i varje droppe finns en stjärna

 

i varje

varje

finns en stjärna

 

blicka in i natthimlen

 

mina ögon far in i natthimlen

dansar med stjärnor

 

tårar faller

virvlar

in i knä

 

lyfter mina händer ser stjärnor stiga

 

i lunden den gröna

susar träd

 

jag dansar med bara fötter med utslaget hår

 

fria är stegen

 

jag plockar frukter

bjuder den trötte vandraren

frukter av liv




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 170 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-04 23:28



Bookmark and Share


  kråkan VIP
..alltid en njutning att läsa det du skriver..tack!
2010-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser