Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


publicerad första gången 2009 05 14

Foto Eva Langrath




Runt berget repris

 

Sicksackar på
tjälskottsvägen
upp till utsiktspunkten

 

mellan bergen ringlar
älven många mil

 

hon visar och
han ser

 

broar förbinder

 

vandrar in på
stigen mellan träden

 

passerar tallen med
krok stammen

 

i sänkan bakom berget
ligger vattenstigen
där han vandrar med
stövelbeklädd fot

 

når tjärnen som
delar skogen i två

 

den vilda djupa
otämjda sagoskogen
dubblerad i vattenspegel

 

på andra sidan
avskalat kalhygge
skymtande mellan
stammar

 

blåvinge fladdrar
hälsande förbi

 

stannar, lyssnar
till träden som
spelar för oss
på mossbelagd mark

 

smakar vår som
känns ända ner i tårna

 

vind som viskar mer
och mer och lite lite till

 

© Eva Langrath 2009

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-05-05 20:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Störtskön!
2010-05-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbar fin naturlyrik och vacker poesi
2010-05-06

  walborg
Underbar naturlyrik och en så fin bild!
2010-05-05

  Eva Helene VIP
Naturskön vårvandring och mycket vacker poesi.
2010-05-05

  Fredrik P. VIP
underbar vårdikt med
nära betraktelser som
lever och fängslar

/smakar vår som
känns ända ner i tårna/

bravo!
2010-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP