Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Gårdagsrester

 

snön föll igår
i stora vita mjuka
flingor

 

vintern vill inte släppa

 

i morse trampade
mina vandrarskor
mönster i snön
på vägen upp för berget

 

sorgen letar sig
in i hans hjärta
om och om igen

 

rädslan slår sina
klor i mitt
om och om igen

 

när är en gåva god

 

det sägs att man inte
skall kasta pärlor för svin
det ger ingen mättnad

 

potatis vore ett bättre val
att kasta till svinen

 

när är en gåva god

 

allt är inte guld som glimmar
skrev hon

 

vem lyssnar till orden
som aldrig blev sagda
aldrig blev hörda
orden som väntar

 

orden som vill tala

 

tar på mina vandrarskor
går ut i skymningen

 

snöfritt på marken
grönfläckarna större än de gula

 

himlen ljust grå
vinden lätt kall

 

fågelsång i träden
bollpilen gulgrön

 

orden ekar tomma
orden som aldrig togs emot

 

när är en gåva god

 

snön är i alla fall borta

 

gråhimmeln färgas röd
bakom träden

 

gatljusen tänds
dagen närmar sig natten
och efter natten

 

- vaknar en ny dag

 

Eva Langrath 2010

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 529 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-05-05 22:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gåvan är god då frukten är god enligt min erfarenhet.

"vem lyssnar till orden
som aldrig blev sagda
aldrig blev hörda
orden som väntar



orden som vill tala"

Jag tror att Du känner Honom som tolkar en stum vädjan som en bön.

Många applåder!
2010-05-17

  Fredrik P. VIP
tycker att Mona N. Berger
uttrycker en mening om
texten som jag delar och
tycker om. mest minnesvärda
är för mig stroferna:

/sorgen letar sig
in i hans hjärta
om och om igen

rädslan slår sina
klor i mitt
om och om igen/

bravo! tack!
2010-05-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
En inre och yttre vandring som fint och mjukt återspeglas i din fina poesiton
2010-05-06

  Lilla My* VIP
Här får vi följa dig på din vandring i tankar och tempot och orden rensar och "- vaknar en ny dag" en tröst där på vandring genom skog! Ja, den är väldigt fin!
2010-05-06

  walborg
Så fint att läsa om dessa reflektioner - sägs ju att just röra sig och gå i skogen skall vara så lugnande och rensa tankarna så man får känslomässig distans.
2010-05-05

  Måna N. Berger
När tankar envist dröjer sig kvar och oron vaknar är det bra att dra på sig vandrarkängorna och gå en sväng. Man bearbetar frågorna bättre så.
Men dina ord är ändå ljusskimrande pärlor i skymningsdunklet.
2010-05-05

  Miss Mod
Orden står i kö för att bli lyssnade på, en riktig Eva-dikt.
2010-05-05

    ej medlem längre
mjukt, sökande, vackert och inkännande. tycker om!
2010-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP