Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ett paraply

Ett paraply som är till för en
Men två står vi under det ändå.

Vi står nära varandra.
Vi står varandra nära.

Och längre räcker inte fem fingrar.
Inte heller två ögon.
Inte heller ett hjärta.

Under paraplyet är det
tio sammanflätade,
fyra för varandra,
två rusandes.

Visst är det vackert
under vår sköld.
Bortspolade bortförklaringar
rinner ner
i gatubrunnarna.

Men dropparna letar sig
ständigt nedför skyn.
De landar på min vänstra axel,
på din högra.
Varsamt men ihållande
drar de oss upp till ytan.

Du och jag fungerar inte där uppe.
Det vet vi båda mycket väl.




Fri vers av Lovisa Magdalena
Läst 335 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-06 23:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lovisa Magdalena
Lovisa Magdalena