Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Limerick om att blunda

En välbetald man ifrån Söder
han möter en hemlös som blöder
han vänder sig bort
tills blodet är torrt
då anser han faran va över




Bunden vers (Limerick) av Brighton
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-07 13:58



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
mitt i prick - denna goda limerick - bravo!
2010-05-30

  © anakreon VIP
Tänk jag tror att logiken stämmer förfärande ofta, till skillnad från kommentaren nedan.
Snygg limerick, grabben!
Calle
2010-05-25

  vera gade VIP
kanske om du gör en svag ändring av epitetets innehåll och skriver "välbeställd"?
2010-05-23

    Brighton
Angående välbetald och empati, inget samband. Tanken var att öka kontrasten mot den hemlöse. Jag förstår dock din reaktion med tanke på min andra limerick.

Angående empati (inte nödvändigtvis välbetald!) ser jag varje dag människor som tar omvägar kring människor som behöver hjälp. Jag gör det själv. Den här dikten är en kritik till alla de som blundar, mig själv inkluderad.

Att bero på dina textmässiga synpunkter så var orginalet skrivet med "ifrån" och "han möter". Av någon nu oförståelig anledning ändrade jag det men ändrar nu tillbaka igen :)

Kul att du kommenterar!
Hälsningar B
2010-05-10

  erkki
Skulle man vara mindre empatisk för att man är välbetald? Logiken efterlyses. Men annars var den snyggt uppbyggd. Om du ändrar 'från' till 'ifrån', och lägger till 'Han' möter osv, så blir det bättre rytm.
Hur du ska snygga till budskapet får du klura på själv.
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Brighton