Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amaranters möte

Skuggspel i vimmelkant
klirrar glaspendeln
bland kristallerna i kronan
över stora matsalsbordet

amaranters möte, och sammet,
mjuk som ett älskat hjärta
klär de högresta stolarna

där sitter damer och herrar
och glädjer sig åt varandra

skål och gutår ! de hälsar

deras glädje är vänners
hjärtan av det röda glaset
hårt och skört som en

såpbubbla

- se, den stiger högt
upp över taken!
upp till väders som
Den allseendes öga

silvret slamrar mot tallrikar

så bärs desserten in

smakar så sött
som en krämig brulée

en tokajer därtill




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-08 23:35



Bookmark and Share


  Nanna X
kristall menade jag förstås.
2010-05-09

  Nanna X
mycket stämningsskapande, närmast teatral, man känner sig förflyttad till rummet med sammet & kritstall...
2010-05-09

  Catharina Edin VIP
myxcket, vad är det? MYCKET
2010-05-09

  Catharina Edin VIP
Myxcket bra, en av dina bästa enligt mig, härligt festlig stämning, så inbjudande.
2010-05-09

  stenen/ Yv Ericsson
tack för man fick komma på lite fest! Mycket bra!
2010-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP