Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En krigsskadad far

Varje natt hör jag dina böner, pappa snälla sluta skrik
Jag vet att du en gång var en av styrkans söner
Men när du är vaken så får jag panik

Alla barn är i säkerhet, pappa snälla jag lovar dig
Dina drömmar är fortfarande din verklighet
Men när du är vaken så finns jag ej

Är du fortfarande min far, den man som en gång fanns
Jag undrar om du ens finns kvar
Är du ännu bunden i krigets krans?

Får jag krama dig en sista gång? Den pappa som var vår
Jag ber dig att höra mitt hjärtas sång
När jag stänger inne ännu en tår

För det som vart för det som är, vill jag sluta sakna
Jag vet att du med stolthet flaggan bär
Men snälla far vakna!




Fri vers av Elisabeth Johansson
Läst 273 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-09 17:47



Bookmark and Share


  LassO
skön kärlek och omsorg
2010-06-17

  C.Källner
Måleriskt och lätt om svårt.
2010-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson