Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens Duvor

Du vackra vita duva
Så lätt du svävar på dina vita vingar
Så lätt du bär kärleken med dig
Väntan, vis… hopp

Du fina Beiga duva
Så försiktigt du flyger på dina beiga vingar
Så försiktigt du för kärleken till mig
Försöket, lugn… Förväntansfull

Du söta gråa duva
Så svårt du tar dig fram på dina gråa vingar
Så svårt du släpar kärleken med dig
Otålig, klok… Frågandes

Du vanliga svarta duva
Så tappert du kämpar mot vinden på dina svarta vingar
Så tappert du för kärleken ifrån mig
Sluten, blind… Vetandes

Du vita vackra duva
Så nära jag är att få känna kärleken i min hand
Men ack så långt bort
När du så vis, med hoppet och en väntan
försvinner allt längre bort
ifrån mig




Fri vers av Elisabeth Johansson
Läst 414 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-11 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson